Δράσεις στα Δημοτικά και Γυμνάσια της Λέσβου

Δράσεις στα Δημοτικά και Γυμνάσια της Λέσβου


Το Κέντρο Πρόληψης Πνοή και αυτή την σχολική χρονιά είναι κοντά στους μαθητές!
Ξεκινήσαμε το μαγικό ταξίδι της αποδοχή με τα παιδιά δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ παράλληλα μάθαμε τι χρειάζεται μία καλή φιλία με τα παιδιά της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.  

Τι χρειάζεται λοιπόν;

Μπορεί η απάντηση να διαφέρει από άτομο σε άτομο αλλά όλοι φαίνεται να έχουμε μια βασική εικόνα του τι σημαίνει καλός φίλος και τι μπορεί να μας προσφέρει.

Τα βασικά συστατικά μιας αληθινής φιλίας είναι συμπόνια, διάθεση να ακούσεις τα προβλήματα του άλλου, ειλικρίνεια, χιούμορ και ενδιαφέρον.

Κάθε μέρα, με τα λόγια και τις πράξεις σου, δείχνεις στους γύρω σου για ποιους και πόσο ενδιαφέρεσαι. Αν είσαι διατεθειμένος να ακούσεις τα προβλήματα του άλλου, να τον αγκαλιάσεις με εν συναίσθηση, να του κρατήσεις το χέρι και να του δώσεις κουράγιο, δεν χρειάζεται να του πεις τίποτε. Οι πράξεις σου μιλάνε από μόνες τους και μάλιστα πολύ πιο δυνατά από οποιεσδήποτε λέξεις.

Οι στιγμές που ορίζουν μια φιλία είναι πιο μικρές, πιο καθημερινές, αλλά και πάλι εκφράζουν ενδιαφέρον,. Αληθινός φίλος είναι αυτός που σου μιλάει με τις ώρες όταν νιώθεις μοναξιά ή σε βοηθάει στη δουλειά σου, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι αφήνει πίσω τη δική του…

Απαραίτητο συστατικό μιας φιλίας είναι η ειλικρίνεια. Το να λες αλήθεια, το να μένεις πιστός στις αξίες σου και το να είσαι ο εαυτός σου, είναι απαραίτητα για μια υγιή, φιλική σχέση.

Καμία φιλία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς φροντίδα!! 


Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ
Υλικά: 100 γραμμάρια αποδοχή
100 γραμμάρια κατανόηση
60 γραμμάρια γενναιοδωρία 
200 γραμμάρια στήριξη 
3 κουταλιές της σούπας ειλικρίνεια 
1 φλιτζάνι του τσαγιού εμπιστοσύνη 

Εκτέλεση :
● Ανακατεύουμε απαλά σε ένα μπολ την αποδοχή, την κατανόηση και τη γενναιοδωρία. Ρίχνουμε μέσα τη στήριξη, την ειλικρίνεια και αργά αργά την εμπιστοσύνη. 
● Όταν λιώσουν καλά όλα τα υλικά, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για ...πολύ πολύ καιρό!