Συλληπητήρια

Με μεγάλη θλίψη και βαθιά οδύνη πληροφορηθήκαμε  την ξαφνική και αναπάντεχη απώλεια του Διευθυντή του «ΑEΟΛΟΣ ΤV»  Χρήστου Βαλασέλλη . Ο Χρήστος Βαλασέλλης προσέφερε κυρίως μέσα από το επάγγελμά του  ότι καλύτερο μπορούσε για το νησί και τους νέους μας . Η προσφορά του στην ανάδειξη των κοινωνικών ζητημάτων , της πόλης μας ήταν και είναι ανεκτίμητη. Κυρίως όμως ξεχώρισε για το φιλικό προφίλ και για την αγάπη του για όλο τον κόσμο. Το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΝΟΗΣ και το επιστημονικό προσωπικό εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην οικογένεια του ΑΕOΛΟΣ ΤV . Άνθρωποι σαν το  Χρήστο μένουν μέσα στην καρδιά μας , ζουν στις αναμνήσεις μας , μέσα από τη μνήμη των ανθρώπων που εργά...

Ομάδα διακοπής καπνίσματος

     Το Κέντρο Πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ΠΝΟΗ διοργανώνει διαδικτυακή "ομάδα διακοπής καπνίσματος". Παίρνω ανάσα, ενισχύω και υιοθετώ έναν καινούριο τρόπο ζωής χωρίς καπνό.   «Δίνουμε την δυνατότητα στον εαυτό μας να συμμετάσχει, να μοιραστεί, να συμβουλευτεί και να συμβουλέψει. Μοιραζόμαστε απόψεις, καταρρίπτουμε μύθους και στηρίζουμε με σεβασμό ο ένας των άλλων…»   1 Τα μέλη της ομάδας μας θα έχουν την ευκαιρία:   • Να δεχτούν και να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στην προσπάθεια τους να διακόψουν το κάπνισμα • Να ενημερωθούν για τις ψυχολογικές επιδράσεις της νικοτίνης • Να πάρουν γνώσεις και πληροφόρηση στα θέματα του εθισμού τ...
Β Κύκλος: ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 7 ΕΤΩΝ

Β Κύκλος: ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ 7 ΕΤΩΝ

Ομάδα γονιών για παιδιά μέχρι 7 ετώνΤο να είσαι γονιός δεν είναι εύκολη υπόθεση στις μέρες μας. Ίσως δεν ήταν και ποτέ, ωστόσο στις μέρες αυτές, των αλλεπάλληλων κρίσεων και των υψηλών απαιτήσεων, ορισμένες φορές το να είσαι γονιός μοιάζει με μια λεπτή, άκρως στρεσογόνο ακροβασία... Το παρόν σεμινάριο απευθύνεται σε νέους γονείς και έχει ως στόχο την ενδυνάμωσή τους, την ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων και την υποστήριξή τους προκειμένου να απολαμβάνουν περισσότερο την τόσο πολύτιμη σχέση με τα παιδιά τους. 
Έναρξη Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, 10.00-11.30 π.μ.στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, Ε.Βοστάνη 3.Και κάθε Πέμπτη για 10 συναντήσεις δωρεάν.Πληροφορίες στο τηλέφωνο...

Ενημέρωση

Το  Κέντρο Πρόληψης "ΠΝΟΗ» όπως και όλο το πανελλαδικό δίκτυο των Κέντρων Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ έχει αναστείλει τις διά ζώσης δράσεις του, στο πλαίσιο της πρόληψης της περαιτέρω εξάπλωσης και αντιμετώπισης του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV.
Οι  δημότες της Λέσβου και τα μέλη του Κέντρου Πρόληψης ‘ΠΝΟΗ’ έχουν τη δυνατότητα να  απευθύνονται στην επιστημονική ομάδα μας για:
-Συμβουλευτική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου ή βιντεοκλήσης για θέματα που σχετίζονται με τις σχέσεις στην οικογένεια αλλά και ειδικότερα θέματα που αφορούν την εξάρτηση από ουσίες ή συμπεριφορές των άλλων ενηλίκων μελών της οικογένειας ή των εφήβων.
- Συμβουλευτική υποστήριξη μέσω τηλεφώνου, email ή βιντεοκλήσης σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας...

Ευχαριστίες

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών την 26 Ιουνίου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους συλλόγους, φορείς και καλλιτεχνικές συλλογικότητες του νησιού που συμμετείχαν αφιλοκερδώς και με μεγάλη προθυμία  στην εκδήλωσή μας.
Με την καλλιτεχνική τους έκφραση ανέδειξαν τη σημαντικότητα της συγκεκριμένης μέρας και μετέφεραν το μήνυμα της φετινής χρονιάς «Σεβασμός στη Ζωή».
Συγκεκριμένα:
- Τις χορωδίες Μόριας και Παμφίλων με μαέστρο τον κ. Δ. Χατζηγιαννάκη, στην κιθάρα τον κ. Χρήστο Κονσολάκη.
- Τους μουσικούς, κα Λία Κεφαλά (πιάνο), κα Ειρήνη Παπανικολάου (σαξόφωνο).κο Μηνά Παπανικολάου (πλήκτρα), κο Βασίλη Χριστοδούλου (ηλεκτρική κιθάρα)
- Το Δ.Σ. του αναγνωστηρίου Αγιάσου ¨Η Ανάπτυξη¨, τον αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη...
Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών

την παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών 26 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην πλατεία Σαπφούς με ώρα έναρξης 20:30, για περισσότερες πληροφορίες δείτε συνημμένο αρχείο.

Ημερίδα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό  Σύλλογο Γυναικών Μόριας διοργανώνει ομιλία-βιωματικό εργαστήρι  με θέμα:
«Επικοινωνώντας καλύτερα με τους άλλους»
Δεν είμαστε δεξαμενές φτιαγμένοι για να συσσωρεύουμε αλλά κανάλια φτιαγμένοι για να μοιραζόμαστε και να επικοινωνούμε .
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της κοινότητας της Μόριας, την Τετάρτη 29/5/2019 και ώρα 6-8:30 μ.μ.

 

Ομιλητές
Σαμοθρακή Δέσποινα Κοινωνική Λειτουργός
Ψύρρα Παναγιώτα Ψυχολόγος

Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου


 ΟΚΑΝΑ Σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών    

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής «ΠΝΟΗ» προτίθεται να πραγματοποιήσει  Ομάδα Γονέων με παιδιά στην βρεφική ηλικία (έως 2,5 ετών) στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας της οικογένειας. Στην ομάδα μπορούν επίσης να συμμετέχουν και γονείς που πρόκειται να αποκτήσουν παιδί (διανύουν περίοδο κύησης).
       Η συνάντηση με ένα βρέφος που γεννιέται είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τον άνθρωπο. Οι γονείς καλούνται να ενωθούν, εφ’ όρου ζωής, μ’ έναν άγνωστο και ο άγνωστος είναι πάντα πηγή άγχους. Κάθε μέρα είναι και μια νέα συνάντηση που τους φέρνει και πιο κοντά.
    Στόχος της ομάδας είναι να βοηθηθούν οι νέοι γονείς έτσι ώστε να νιώσουν...

Όμαδα ψυχοκοινωνικής Υγείας με προβολή κινηματογραφικών ταινιών

 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ   
        Το Κέντρο Πρόληψης «Πνοή»  προτίθεται να υλοποιήσει  Σεμινάριο Προαγωγής της Ψυχοικοινωνικής Υγείας Ενηλίκων στη Μυτιλήνη με στόχο την προσωπική ανάπτυξη, τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων για θέματα, που αφορούν την ψυχική υγεία. Πρόκειται για ένα ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου  που θα αποκαλύψει την ομορφιά των απλών στιγμών, την παρέα  των άλλων, το μεγαλείο της ζωής, το χιούμορ και το δράμα που κρύβεται  μέσα  μας., ένα ταξίδι μέσα στα φιλοσοφικά ενάντια στα πρακτικά ζητήματα, που συχνά αντιμετωπίζουμε.
    Το Σεμινάριο  θα υλοποιηθεί  μέσα από την προβολή ταινιών, που θα αναδεικνύουν τα θέματα...

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ σε συνεργασία με την Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λέσβου,  το Δημοτικό σχολείο  και το Σύλλογο Γυναικών Μόριας, θα πραγματοποιήσει ομάδα γονέων διάρκειας 12 δίωρων συναντήσεων.
Στόχος της ομάδας είναι να βοηθηθούν οι γονείς ώστε να νιώσουν περισσότερο επαρκείς στην άσκηση του γονεικού ρόλου και να  αποκτήσουν μια βαθιά συναισθηματική και ουσιαστική σχέση με τα παιδιά τους, που να εμπεριέχει την φροντίδα, την αγάπη, την σωματική εγγύτητα, την ενσυναίσθηση, τα όρια και την επικοινωνία, μέσα από την παροχή γνώσεων, την πληροφόρηση αλλά και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.

Αναλυτικότερα, τα θέματα που θα αναπτυχθούν στην Ομάδα:
•    Τα στάδια ανάπτυξης του...

ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

Το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Πνοή», στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης  και προαγωγής της ψυχικής υγείας του ατόμου, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση των Δημοτικών  Σχολείων προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάριο σε γονείς του 1ου και 3ου Δημοτικού  Σχoλείου  Πλωμαρίου.
            Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των γονέων στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, που θα τους επιτρέψουν να εγκαταστήσουν μια άμεση και εποικοδομητική επικοινωνία με τα παιδιά τους.  
            Η σημαντικότητα του ρόλου του γονέα και της οικογένειας στην ανατροφή του παιδιού είναι τεράστια, διότι μέσω αυτής το παιδί...
Ομάδα Ψυχοκοινωνικης Υγείας με προβολή ταινιών

Ομάδα Ψυχοκοινωνικης Υγείας με προβολή ταινιών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
για συμμετοχή σε Βιωματική Ομάδα Εκπαίδευσης σε Ψυχοκοινωνικά θέματα με Προβολή ταινίας και συζήτηση στην Μυτιλήνη
 
Κάθε Τετάρτη και ώρα 7.00 μ.μ. θα προβάλλονται στην αίθουσα Σεμιναρίων της Πνοής κινηματογραφικές ταινίες μέσα από τις οποίες θα αναδεικνύονται ψυχοκοινωνικά θέματα όπως :
1.    Αναζητώντας της ταυτότητα μου μέσα στον κόσμο, που με περιβάλλει..
2.    Επικοινωνώ με τον εαυτό μου και τους γύρω μου
3.    Η αξία των ανθρώπων και των ανθρώπινων σχέσεων.
4.    Οι προσωπικές , κοντινές μας σχέσεις....
5.    Οικογενειακοί δεσμοί. Πένθη στην οικογένεια
6.    Η αποδοχή του διαφορετικού, στον έρωτα, στην...

Ομιλια

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

O ψυχαναλυτής  Zacquis – Allen Miller σε μια συνέντευξη του έλεγε ότι ερωτευόμαστε εκείνον  που απαντάει στην ερώτησή μας: «Ποιος είμαι;»
Το να είσαι αληθινά ερωτευμένος σημαίνει να πιστεύεις ότι μέσα από τον έρωτα θα πάρεις μια αλήθεια για τον εαυτό σου. Ο έρωτας σου, λέει κάτι για σένα που πιθανώς να μην το γνωρίζεις!

Το Κέντρο Πρόληψης ΠNOH διοργανώνει βιωματικό εργαστήρι με θέμα: Τι είναι ο έρωτας και γιατί ερωτευόμαστε, ποιούς ερωτευόμαστε και πότε...Το βιωματικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Πρόληψης ΠΝΟΗ την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017,  5-7μ.μ.

Συντονιστές  εργαστηρίου :
Σαμοθρακή Δέσποινα, Κοινωνική Λειτουργός
Ψύρρα Παναγιώτα,...
παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
              Εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών  η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ, και το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ. Λέσβου συνδιοργανώνουν εκδήλωση ευαισθητοποίησης, που πλαισιώνεται από ποδοσφαιρικούς Αγώνες της τελετής λήξης του προπαιδικού πρωταθλήματος  Λέσβου την Κυριακή  25/06/2017 στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και ώρα έναρξης 18:00. Σας  καλούμε  όλους να δώσουμε «Κόκκινη Κάρτα στις Εξαρτήσεις»
Επίσης την Παρασκευή 23/06/2017 θα πραγματοποιηθεί κλειστή ομάδα για εργαζόμενους...

Συμμετοχή του Κέντρου Πρόληψης στο 16ο Πανελληνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας

Η ΠΝΟΗ συμμετέχει στο 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο  Ψυχολογικής 'Ερευνας που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη  στις 10-14 Μαϊου 2017 με Θέμα: "Άτομα, Θεσμοί, Κοινωνία: Ο κόσμος της Ψυχολογίας" με  δύο παρουσιάσεις.

-Την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 12:30-15:30 υλοποιεί εργαστήριο στην αίθουσα 1 του Πύργου του Παιδαγωγικού, με Θέμα: "Προαγωγή της Σεξουαλικής Υγείας στην Κοινότητα: Φιλοσοφία  θεματικοί άξονες και στόχοι ενός προγράμματος που απευθύνεται σε νέους" .

-την Κυριακή 14 Μαΐου και ώρα 10:45-12:15 στο Αμφιθέατρο 2 του Πολυτεχνείου μετέχει στο Συμπόσιο "Περιλαμβάνοντας την Κοινωνία στις Ψυχολογικές παρεμβάσεις: Αφηγηματική Ψυχοθεραπεία και Κοινωνική Πρακτική", με την εισήγηση "Πολιτικές Διαστάσεις του Σώματος...
Όλοι Μαζί για το Διαδίκτυο που Θέλουμε

Όλοι Μαζί για το Διαδίκτυο που Θέλουμε

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ διοργανώνουν Ημερίδα με θέμα: Όλοι Μαζί για το Διαδίκτυο που Θέλουμε.
Για να δείτε την ημερίδα ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο
https://www.youtube.com/watch?v=Yoi2OziZJMo

ομάδα Ειδικών Ψυχικής Υγείας που εργάζονται με προσφυγες

Το Κέντρο Πρόληψης «Πνοή» ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος (διάρκειας 10 δίωρων συναντήσεων)  εκπαίδευσης – εποπτείας σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εργάζονται σε δομές ασυνόδευτων-ανήλικων προσφύγων.
Κατόπιν αιτήματος της ομάδας, προτίθεται να υλοποιήσει νέο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο (2ος Κύκλος)  στο βιωματικό υλικό πρόληψης  «Ημερολόγιο πλοίου Αρμενιστής, 1900».  
Κεντρικός άξονας  του συγκεκριμένου υλικού, είναι οι προβληματισμοί των εφήβων και η πορεία τους προς την αυτονομία, με συνδετικό ιστό το ταξίδι ενός καραβιού και τις περιπέτειες που ζουν τα μέλη του πληρώματος. Συμμετέχοντας στο ταξίδι που προτείνουμε τα μέλη της ομάδας έχουν την ευκαιρία μέσα από συμμετοχικές και δημιουργικές διαδικασίες...

Ομάδα Γονέων με παιδιά στη βρεφική ηλικία

    Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής «ΠΝΟΗ» προτίθεται να πραγματοποιήσει  Ομάδα Γονέων με παιδιά στην βρεφική ηλικία (έως 2 ετών) στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας της οικογένειας. Στην ομάδα μπορούν επίσης να συμμετέχουν και γονείς που πρόκειται να αποκτήσουν παιδί (διανύουν περίοδο κύησης).
       Η συνάντηση με ένα βρέφος , όταν γεννιέται είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τον άνθρωπο. Οι γονείς καλούνται να ενωθούν, εφ’ όρου ζωής, μ’ έναν άγνωστο και ο άγνωστος είναι πάντα πηγή άγχους. Κάθε μέρα είναι και μια νέα συνάντηση που τους φέρνει και πιο κοντά.
    Στόχος της ομάδας είναι να βοηθηθούν οι νέοι...

Σεμινάριο Ψυχοκοινωνικής Υγείας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
        Το Κέντρο Πρόληψης «Πνοή» σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Μανταμάδου προτίθεται να υλοποιήσει  Σεμινάριο Προαγωγής της Ψυχοικοινωνικής Υγείας Ενηλίκων στο Μανταμάδο με στόχο την προσωπική ανάπτυξη, τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για θέματα, που αφορούν την ψυχική υγεία.
    Το Σεμινάριο  θα υλοποιηθεί  μέσα από την προβολή ταινιών και αφήγηση παραμυθιών, που θα αναδεικνύουν τα θέματα που θέλουμε να συζητήσουμε.
Ενδεικτικές θεματικές ενότητες προς συζήτηση θα είναι οι εξής:
1. Η οικογένεια μας, οι ρίζες της ζωής μας.
2. Οι βασικές ψυχολογικές ανάγκες και η ικανοποίηση τους.
3. Αυτογνωσία, αυτοεκτίμηση, αυτοαποτελεσματικότητα....

Ομάδα Γονέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΓΟΝΕΩΝΤο Κέντρο Πρόληψης και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας ΠΝΟΗ, θα πραγματοποιήσει βιωματική ομάδα γονέων (σεμινάριο δηλαδή σε γονείς), διάρκειας 10 δίωρων συναντήσεων (κάθε Παρασκευή 10:30 με 12:30το πρωί ) για τους γονείς εκείνους, που το απόγευμα έχουν περισσότερες υποχρεώσεις και η παρακολούθηση τέτοιων προγραμμάτων καθίσταται αδύνατη.
Στόχος της ομάδας είναι να βοηθηθούν οι γονείς έτσι ώστε να νιώσουν περισσότερο επαρκείς στην άσκηση του γονεικού ρόλου, μέσα από την παροχή γνώσεων, την πληροφόρηση αλλά και την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη.
Να προσφέρει στους γονείς την αίσθηση ότι «ανήκουν» και ότι μπορούν να πάρουν και να προσφέρουν στήριξη, εμπειρία και γνώση. Να απαντήσει στην ανάγκη τους για...

Ομάδα Σεξουαλικής Υγείας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΤο Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ θα πραγματοποιήσει σεμινάριο με αντικείμενο την προαγωγή της Σεξουαλικής Υγείας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε νέους άνω των 18, με στόχο την ευαισθητοποίηση τους στις διαφορετικές διαστάσεις της σεξουαλική υγείας και την εκπαίδευσή τους προς την κατεύθυνση της απόκτησης γνώσεων, στάσεων και συμπεριφορών που τη διασφαλίζουν και την προάγουν. Η προσέγγιση που διατρέχει το παρόν σεμινάριο είναι αυτή της καλλιέργειας της κριτικής στάσης, της αμφισβήτησης παγιωμένων θέσεων και της ενίσχυσης μιας βαθιάς στάσης σεβασμού προς τον εαυτό και τις ανάγκες του, αλλά και προς τον Άλλο. Απώτερος σκοπός είναι η ενδυνάμωση των νέων ατόμων προς την κατεύθυνση της αυτονόμησης αλλά και της συνύπαρξης σε μια εποχή...

Σεμινάριο Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μυτιλήνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής ανακοινώνει ότι θα συνεχιστεί το Σεμινάριο Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ενηλίκων με προβολή κινηματογραφικών ταινιών.  Το Σεμινάριο θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και ώρα 7.00 – 9.00 μ.μ. στην αίθουσα Σεμιναρίων της Πνοής. (Ε.Βοστάνη 3).
   Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζήτηση επάνω σε κομμάτια ταινιών, που διαπραγματεύονται θέματα σχετικά:
- με την οικογένεια, την ταυτότητα και τις ρίζες μας,
- τις διαπροσωπικές σχέσεις και τα δίκτυα υποστήριξης
- την πορεία ζωής μας και τους ρόλους, που καλούμαστε να παίξουμε
- τις βασικές ψυχολογικές μας ανάγκες και τους τρόπους,
   που ανακαλύπτουμε για να τις ικανοποιήσουμε ή να...

Εργαστήριο Διακοπής καπνίσματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
   Το Κέντρο Πρόληψης «Πνοή» πρόκειται να υλοποιήσει Εργαστήριο Διακοπής Καπνίσματος στη Μυτιλήνη, κάθε Δευτέρα  5.00 – 7.00 μ.μ.  Το Εργαστήριο θα διαρκέσει σε μία πρώτη φάση 10 δίωρες συναντήσεις και θα συνεχιστεί  σε περίπτωση ανάγκης ή επιθυμίας των μελών για δεύτερο κύκλο.
Οι συναντήσεις θα είναι δίωρες, εβδομαδιαίες και ενδεικτικάτα  θέματα, που θα επεξεργαστούμε είναι τα εξής:
1. Φροντίζω σωματικά και συναισθηματικά τον εαυτό μου.
2. Διερεύνηση εξωτερικών παραγόντων που με οδηγούν στο κάπνισμα.
3. Διερεύνηση ψυχολογικών αναγκών, που βρίσκονται κάτω από τα συναισθήματα άγχους ή θλίψης, που σχετίζονται με το κάπνισμα.
4. Αξιολόγηση της εξάρτησης σε επίπεδο...
Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών, με τη συνεργασία:
 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
 του Δήμου Λέσβου και της «Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Λέσβου»
 του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου με τον διακριτικό τίτλο «ΠΝΟΗ» και
 της  Μονάδας Συμβουλευτικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Μυτιλήνης του ΚΕΘΕΑ
θα πραγματοποιηθούν διήμερες εκδηλώσεις στη Μυτιλήνη. Αναλυτικότερα:
• Το Σάββατο 18/06/2016 προσωπικό του Κέντρου Πρόληψης του ΟΚΑΝΑ «Πνοή» και του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ μαζί με μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, τον καλλιτεχνικό-πολιτιστικό ΜΚΟ «Poliana» και...

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
για Βιωματική Ομάδα Εκπαίδευσης σε Ψυχοκοινωνικά θέματα με προβολή ταινίας και συζήτηση στην Καλλονή
Κάθε Πέμπτη και ώρα 6.00 μ.μ. θα προβάλλονται στην αίθουσα του ΕΘΟΚ στην Καλλονή   κινηματογραφικές ταινίες μέσα από τις οποίες θα αναδεικνύονται ψυχοκοινωνικά θέματα όπως :
1. Αναζητώντας της ταυτότητα μου μέσα στον κόσμο, που με περιβάλλει..
2. Επικοινωνώ με τον εαυτό μου και τους γύρω μου
3. Η αξία των ανθρώπων και των ανθρώπινων σχέσεων.
4. Οι προσωπικές , κοντινές μας σχέσεις....
5. Οικογενειακοί δεσμοί. Πένθη στην οικογένεια
6. Η αποδοχή του διαφορετικού, στον έρωτα, στην αγάπη, στη δουλειά, στη ζωή
7. Συναισθήματα έντασης, συστολής και αγάπης. Δυνατότητες...

Ομάδα ανάγνωσης παραμυθιού


Tο Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής «ΠΝΟΗ» προτίθεται να πραγματοποιήσει  Ομάδα Αφήγησης και Συζήτησης Παραμυθιού για Παιδιά Δημοτικού, και συγκεκριμένα στις τάξεις Γ’,Δ’, Ε’ και ΣΤ’, στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας του παιδιού.
    Τα παραμύθια θα λειτουργήσουν ως εργαλείο και ως μέσο μετάδοσης των μηνυμάτων ζωής που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά αυτής της ηλικίας. Το παιδί χρειάζεται περισσότερο από όλους υποδείξεις με συμβολική μορφή για το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τα σημαντικά ζητήματα και διλήμματα της ηλικίας του και να οδηγηθεί με ασφάλεια στην ωριμότητα.
   Είναι χαρακτηριστικό των παραμυθιών ότι θέτουν ένα υπαρξιακό πρόβλημα με ασφάλεια, συντομία...
ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ

ΥΠΟΔΟΧΗ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ
     Ένα σημαντικό κομμάτι των δράσεων του Κέντρου Πρόληψης Πνοή αποτελεί η υποδοχή αιτημάτων βοήθειας. Άτομο, ζευγάρια και οικογένειες διέρχονται, κατά την διάρκεια του κύκλου ζωής τους, πολλές μεταβατικές περιόδους και τραυματικές καταστάσεις οι οποίες απειλούν να διαταράξουν την ισορροπία και ομαλή λειτουργία των ίδιων ή και ολόκληρου του συστήματος της οικογένειας. Μάλιστα μερικά άτομα και οικογένειες δυσκολεύονται ιδιαίτερα να αντιμετωπίσουν αλλαγές και αρκετές φορές εμφανίζουν συμπτώματα ενδεικτικά της αδυναμίας και του αδιεξόδου που βιώνουν. Όσο πιο πρώιμα αναζητήσουν βοήθεια, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να διαχειριστούν αποτελεσματικά την κρίση και να προχωρήσουν μπροστά,...

ομιλία σε γονείς για τα όρια

Κέντρο Πρόληψης  των εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής υγείας  της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου «ΠΝΟΗ» Ε. Βοστάνη 3 - Μυτιλήνη     Το Κέντρο Πρόληψης ΠΝΟΗ διοργανώνει  ομιλία με θέμα :     «Γονείς – παιδιά και όρια, η διατήρηση της ατομικότητας και της αυτονομίας»   την Δευτέρα 22/2/2016 στην αίθουσα διαλέξεων της Πνοής (Ε. Βοστάνη 3) και ώρα 17:30.     Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ομιλία μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2251020600. Όλες οι υπηρεσίες του Κέντρου Πρόληψης παρέχονται στο κοινό δωρεάν.   Ομιλητής : Σαμοθρακή Δέσποινα,  Κοινωνική Λειτουργός

Ομάδα Γονέων Μυτιλήνης

Ομάδα Γονέων ΜυτιλήνηςH οικογένεια παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο  στο σύνολο των τομέων της ζωής του παιδιού, διαμορφώνοντας την προσωπικότητά του, συμβάλλοντας στην γνωστική και συναισθηματική του ανάπτυξη, καλλιεργώντας την κοινωνική και ηθική του συνείδηση και βεβαίως βοηθώντας στην ομαλή μετάβαση του παιδιού από το στενό οικογενειακό περιβάλλον στο ευρύτερο κοινωνικό  και στο πέρασμα από την βρεφική ,παιδική  και εφηβική ηλικία στην ενήλικη ζωή.
     Γνωρίζουμε λοιπόν ότι έχει τεράστια σημασία για την πρόληψη, η ευαισθητοποίηση και η εκπαίδευση των  γονέων  προκειμένου να μπορούν να διατηρούν στο εσωτερικό της το κλίμα εκείνο, που ευνοεί την καλύτερη δυνατή ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη των παιδιών.
    ...

Ομάδα Γονέων Καλλονής

 Ομάδα Γονέων Καλλονής Το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής «Πνοή», στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης  και προαγωγής της ψυχικής υγείας του ατόμου, προτίθεται να πραγματοποιήσει σεμινάριο σε γονείς του Δημοτικού διαμερίσματος Καλλονής.
            Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση των γονέων στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, που θα τους επιτρέψουν να εγκαταστήσουν μια άμεση και εποικοδομητική επικοινωνία με τα παιδιά τους. 
            Η σημαντικότητα του ρόλου του γονέα και της οικογένειας στην ανατροφή του παιδιού είναι τεράστια, διότι μέσω αυτής το παιδί θα υιοθετήσει υγιείς ή επικίνδυνες συμπεριφορές,...

Ομάδα Εφήβων Καλλονής

    Ομάδα Εφήβων Καλλονής Το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής κατά των εξαρτήσεων «ΠΝΟΗ» στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας που εφαρμόζει, πρόκειται  να υλοποιήσει  ομάδα εφήβων Καλλονής. Η ομάδα θα πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή και θα ολοκληρωθεί σε δέκα τρείς  δίωρες συναντήσεις.  1η Συνάντηση  Παρασκευή  9 Οκτωβρίου 2015 ώρα 18:00 – 20:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Καλλονής. Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες στο τηλ. 22510 20600   Τα μέλη της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία μέσα από συμμετοχικές και δημιουργικές διαδικασίες:   Να επεξεργαστούν την εικόνα του εαυτού τους, τη διαφορετικότητα...
Εκπαιδευτικά Υλικά του Κέντρου Πρόληψης

Εκπαιδευτικά Υλικά του Κέντρου Πρόληψης

Στην Πνοή πραγματοποιούνται βιωματικά Σεμινάρια εκπαίδευσης δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης :

1. Στο υλικό του ΚΕΘΕΑ "Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού", το οποίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής και σωματικής υγείας του παιδιού.

2. Στο υλικό του ΕΠΙΨΥ  "Παιχνίδια παιδιών", ένα χρήσιμο παιδαγωγικό εργαλείο για μαθητές Δημοτικού. Κύριο θέμα επεξεργασίας του υλικού είναι οι συγκρούσεις, που βιώνουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας σε γνωστικό, συναισθηματικό και διαπροσωπικό επίπεδο.

3. Στο εικονογραφημένο παραμύθι του Λουτσιάνο Μοράτι "Ο κήπος με τις 11 γάτες" για παιδιά του Δημοτικού (6 εώς 10 ετών). Στόχος του είναι να συνεισφέρει στην πρόληψη της χρήσης εξαρ...
Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος

διαβάστε το συννημένο

ομάδα παιδιών δημοτικού

   Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης και Συμβουλευτικής «ΠΝΟΗ» προτίθεται να πραγματοποιήσει  Ομάδα Αφήγησης και Συζήτησης Παραμυθιού για Παιδιά Δημοτικού, και συγκεκριμένα στις τάξεις Γ’,Δ’, Ε’ και ΣΤ’, στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας του παιδιού.
    Τα παραμύθια θα λειτουργήσουν ως εργαλείο και ως μέσο μετάδοσης των μηνυμάτων ζωής που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά αυτής της ηλικίας. Το παιδί χρειάζεται περισσότερο από όλους υποδείξεις με συμβολική μορφή για το πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τα σημαντικά ζητήματα και διλήμματα της ηλικίας του και να οδηγηθεί με ασφάλεια στην ωριμότητα.
   Είναι χαρακτηριστικό των παραμυθιών ότι θέτουν ένα υπαρξιακό...