ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ  ΟΜΑΔΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΜΑΔΑΣ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

Στα πλαίσια των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του Γυμνασίου Καλλονής,  παρέμβαση στην Α΄ και Β Γυμνασίου.

   Στόχος της δράσης  ήταν:  η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η απόκτηση αποφασιστικής συμπεριφοράς μέσα από την ενίσχυση της επικοινωνίας με αμεσότητα και ειλικρίνεια, η έκφραση των συναισθημάτων  με κατάλληλο τρόπο, οι σωστές  επιλογές και η λήψη αποφάσεων, σεβόμενοι τις ανάγκες  και τα δικαιώματα τόσο των ίδιων όσο και των άλλων. Επίσης δουλέψαμε την εκμάθηση και εξάσκηση κοινωνικών δεξιοτήτων ώστε να μάθουν οι μαθητές τρόπους συμπεριφοράς,  που θα τους βοηθήσουν στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

  Οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν  είναι η ατομική εργασία, εργασία σε μικρές ομάδες, το παίξιμο ρόλων, η συζήτηση, έτσι ώστε η ομάδα να αναπτύξει συνοχή και εμπιστοσύνη.

 Μέσα από τις μικρές ομάδες,  τα παιδιά μαθαίνουν να πειθαρχούν στην ομαδική εργασία, να μοιράζονται τον χρόνο τους ισότιμα, να χειρίζονται τα συμπεράσματα της ομάδας υπεύθυνα  και δημιουργικά και να νοιάζονται ο ένας για τον άλλον.


Συντονιστές Ομάδων Εφήβων Γυμνασίου: 


Μαρία Χατζέλλη, Κοινωνική Λειτουργός

Σοφία Κιστάνη, Ψυχολόγος