Ολοκλήρωση κύκλου παρεμβάσεων για το σχολικό εκφοβισμό

Ολοκλήρωση κύκλου παρεμβάσεων για το σχολικό εκφοβισμό

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος παρεμβάσεων με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό που απευθυνόταν στους μαθητές της Ε΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης. Η θεματολογία που  αναφέρθηκε  ήταν γύρω από την αυτοεκτίμηση, τη διαχείριση συναισθημάτων, τις αξίες, τη διαφορετικότητα, την επίλυση των συγκρούσεων, τη βία και την ενδοσχολική βία, το διαδικτυακό εκφοβισμό, τα όρια, τη συναίνεση κ.α.
Στόχος της ομάδας η προαγωγή πέντε βασικών γνωσιακών, συναισθηματικών και συμπεριφορικών δεξιοτήτων όπως η ενίσχυση της προσωπικότητας και η ενδυνάμωση του παιδιού σχολικής ηλικίας, η διαχείριση των συναισθημάτων, η ανάπτυξη της ενσυναίσθησης και η υπευθυνότητα στη λήψη αποφάσεων.

Με το πέρας των συναντήσεων οι μαθητές κατάφεραν:

  • Να αναγνωρίζουν  και να σέβονται τα συναισθήματα τους.
  • Να αποδέχονται τη διαφορετικότητα ενώ παράλληλα καλλιεργήθηκε ένα κλίμα ασφάλειας το οποίο, ενθάρρυνε τις διαδικασίες εκείνες που δρουν ανταγωνιστικά στη βία και το σχολικό εκφοβισμό
  • Να αναγνωρίζουν τα δικαιώματα τους και να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων.
  • Και τέλος να θέτουν τα όρια τους και να σέβονται χωρίς να παραβιάζουν τα όρια των γύρω τους
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία και την άψογη συνεργασία την εκπαιδευτικό του τμήματος κα Πισσάνου Ευφροσύνη και φυσικά τους μαθητές οι οποίοι καθ' όλες τις συναντήσεις υπέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και ενεργή συμμετοχή σε όλες τις δράσεις!!! Θα ήταν χαρά μας να ξανά συνεργαστούμε!!!


Το στέλεχος ΕΣΠΑ του Κέντρου
Δαγκινάκη Ελισσάβετ (Κοινωνιολόγος)