Εκπαιδευτικά Υλικά του Κέντρου Πρόληψης

Εκπαιδευτικά Υλικά του Κέντρου Πρόληψης

Στην Πνοή πραγματοποιούνται βιωματικά Σεμινάρια εκπαίδευσης δασκάλων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης :

1. Στο υλικό του ΚΕΘΕΑ "Δεξιότητες για παιδιά του Δημοτικού", το οποίο αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής και σωματικής υγείας του παιδιού.

2. Στο υλικό του ΕΠΙΨΥ  "Παιχνίδια παιδιών", ένα χρήσιμο παιδαγωγικό εργαλείο για μαθητές Δημοτικού. Κύριο θέμα επεξεργασίας του υλικού είναι οι συγκρούσεις, που βιώνουν τα παιδιά αυτής της ηλικίας σε γνωστικό, συναισθηματικό και διαπροσωπικό επίπεδο.

3. Στο εικονογραφημένο παραμύθι του Λουτσιάνο Μοράτι "Ο κήπος με τις 11 γάτες" για παιδιά του Δημοτικού (6 εώς 10 ετών). Στόχος του είναι να συνεισφέρει στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών αποσαφηνίζοντας και προσφέροντας για συζήτηση μέσα στην τάξη τους βαθύτερους μηχανισμούς, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν παράγοντες κινδύνου στη ζωή ενός ανηλίκου. 

4. Στο υλικό των Κέντρων Πρόληψης Β. Ελλάδας του ΕΚΤΕΠΝ - ΕΠΙΨΥ -ΟΚΑΝΑ και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Μακεδονίας και Ξάνθης  "Κάπνισμα  ΟΧΙ Εμείς!"
Είναι ένα εκπαιδευτικό υλικό για την πρόληψη του καπνίσματος σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδευσης των Δ, Ε και ΣΤ τάξεων του Δημοτικού σχολείου.