ομάδα Ειδικών Ψυχικής Υγείας που εργάζονται με προσφυγες

Το Κέντρο Πρόληψης «Πνοή» ενημερώνει ότι ολοκληρώθηκε ο 1ος κύκλος (διάρκειας 10 δίωρων συναντήσεων)  εκπαίδευσης – εποπτείας σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εργάζονται σε δομές ασυνόδευτων-ανήλικων προσφύγων.
Κατόπιν αιτήματος της ομάδας, προτίθεται να υλοποιήσει νέο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο (2ος Κύκλος)  στο βιωματικό υλικό πρόληψης  «Ημερολόγιο πλοίου Αρμενιστής, 1900».  
Κεντρικός άξονας  του συγκεκριμένου υλικού, είναι οι προβληματισμοί των εφήβων και η πορεία τους προς την αυτονομία, με συνδετικό ιστό το ταξίδι ενός καραβιού και τις περιπέτειες που ζουν τα μέλη του πληρώματος. Συμμετέχοντας στο ταξίδι που προτείνουμε τα μέλη της ομάδας έχουν την ευκαιρία μέσα από συμμετοχικές και δημιουργικές διαδικασίες να επεξεργαστούν την εικόνα του εαυτού τους, τη διαφορετικότητα και τις ομοιότητες με τους άλλους, να αναγνωρίσουν ικανότητες και αδυναμίες, φόβους και αναστολές, να ελέγξουν παρορμητικές αντιδράσεις, να διαχειριστούν συναισθήματα, να συμφιλιωθούν με την αποδοχή ή την απόρριψη των άλλων. Για τον έφηβο η αυτοεπιβεβαίωση, η απόκτηση ρεαλιστικών προσδοκιών από τον εαυτό του και τους άλλους, ο προσδιορισμός συγκεκριμένων στόχων και η συνειδητοποίηση ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις εφόσον κανείς τις αναζητήσει, συμβάλουν στη διαμόρφωση θετικής αντίληψης για την ζωή και στην αναγνώριση ότι στην πορεία της ζωής το ταξίδι δεν τελειώνει ποτέ.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας  (Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, Κοινωνιολόγους) που δουλεύουν σε δομές ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων και υλοποιούν ομάδες εφήβων, καθώς και στους μεταφραστές που συμμετέχουν σε αυτές.
Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο εκδηλώσεων του κέντρου πρόληψης ΠΝΟΗ στη διεύθυνση Ε. Βοστάνη 3, κάθε Τετάρτη και ώρα 09:00-11:00. Ημέρα έναρξης: Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017.
Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκπαίδευση μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλ. του Κέντρου 2251020600.

Συντονισμός εκπαίδευσης:
Δέσποινα Σαμοθρακή, Κοινωνική Λειτουργός
Γιώτα Ψύρρα , Ψυχολόγος, (M.A. Κοινωνικής Ανθρωπολογίας)    

                                        Με εκτίμηση
Σοφία Κιστάνη Επιστημονικά Υπεύθυνη Πνοή