Θυμός - Βία - Συγχώρεση

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης ΠΝΟΗ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει  ότι ως φορέας εκδώσαμε το υλικό Θυμός - Βία – Συγχώρεση, ένα εγχειρίδιο για την πρόληψη του Σχολικού εκφοβισμού, εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στο χώρο της Β΄θμιας Εκπαίδευσης στους μαθητές ή σε υποομάδες του νεανικού πληθυσμού για τις οποίες θεωρούμε ότι συντρέχουν παράγοντες κινδύνου για την εκδήλωση προβλημάτων που σχετίζονται με τη βία και τον εκφοβισμό. Το υλικό μπορεί να εφαρμοστεί ως μια ολοκληρωμένη παρέμβαση 11 βιωματικών συναντήσεων όπως εμείς προτείνουμε  ή κάνοντας χρήση μεμονωμένων ενοτήτων ως μια βραχεία παρέμβαση. Το εγχειρίδιο θα αποσταλεί σε όλα τα Γυμνάσια – Λύκεια...
Παιδιά και Έφηβοι

Παιδιά και Έφηβοι

Οι νέοι αποτελούν την κύρια ομάδα στόχο των προγραμμάτων πρόληψης. Σήμερα είναι αποδεκτό ότι τα προγράμματα αυτά είναι περισσότερο αποτελεσματικά όταν εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο προσωπικής και κοινωνικής εκπαίδευσης και αγωγής υγείας.
Τα προγράμματα της «Πνοής» που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους προσβλέπουν στην καλλιέργεια προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, που θωρακίζουν το νεαρό άτομο απέναντι σε εξαρτητικού τύπου συμπεριφορές και το επιτρέπουν να προχωρήσει στη ζωή, αναπτύσσοντας απρόσκοπτα το δυναμικό, τη δημιουργικότητα, τα όνειρά του.

Οι επιμέρους στόχοι που πληρούν τα προγράμματα που απευθύνονται σε παιδιά είναι:
Η βελτίωση των αντιλήψεων των παιδιών για τον εαυτό τους και τους άλλους
Η αναγνώριση και...